uxp-it logo

Wat is een maatwerk applicatie?

Een maatwerk applicatie is een verzameling van speciaal voor jou geschreven programmeercode. Deze code zorgt ervoor dat een nieuw of standaard pakket de handelingen kan uitvoeren die jij wilt.

Scroll

Front-end development (het uiterlijk)

Wanneer je het hebt over het uiterlijk van de applicatie, spreekt men vaak van de term front-end development. Tegenwoordig is het uiterlijk van een applicatie niet meer statisch en verlangt de eindgebruiker een uiterlijk wat dynamisch is. Zo passen applicaties zich tegenwoordig aan op het formaat van jouw beeldscherm en wordt er duidelijk weergegeven wanneer jij een handeling goed of fout uitvoert. 

 

 

Waar kun je bij front-end development aan denken?

  • Het uiterlijk van een website
  • Het uiterlijk van een intranet
  • Het uiterlijk van een computer programma
  • Het uiterlijk van een op maat geschreven applicatie

 

Back-end development (de techniek)

Een voorbeeld van een actie die de technische achterkant doet, is het opslaan of ophalen van gegevens uit een database (grote digitale archiefkast). Omdat je niet wilt dat iedereen in jouw database kan komen, kan deze alleen benaderd worden vanuit de backend. De backend geeft de gegevens weer door aan de front-end, zodat de eindgebruiker de informatie in jouw applicatie kan lezen. 

Wij programmeren de technische achterkant van een applicatie voornamelijk in de door Microsoft ontwikkelde programmeertaal C# (Engels uitgesproken als "C sharp"). Veel mensen maken dagelijks gebruik van de producten van Microsoft, zoals bijvoorbeeld Windows of Office(Word, PowerPoint en Excel). Onze keuze voor deze programmeertaal heeft te maken met het feit dat deze taal veel standaard functionaliteiten biedt en zichzelf door de jaren heen als zeer degelijk heeft bewezen. 

Met backend development kunnen wij bijna alle soorten applicaties (zoals websites en bedrijfssoftware) aan elkaar koppelen. Denk bijvoorbeeld aan jouw bedrijfssoftware wat gekoppeld wordt aan jouw website. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld klanten hun eigen informatie beheren. 


Voordelen maatwerk applicatie

Doordat wij zowel de front- als backend handmatig voor jou schrijven, heb je geen beperkingen in het uiterlijk en functioneren van de applicatie. De bezorg/afhaal applicatie om de kassasystemen van unTill is hier een goed voorbeeld van. Een portfolio-item over de bezorg/afhaal applicatie volgt nog.