Sitefinity CMS gebaseerde vacaturewebsite met data koppeling. De website van Unique heeft de internationale ‘Top 5 Website of the Quarter Award’ van Sitefinity in de wacht gesleept en werd meerdere malen door het Nederlandse publiek verkozen tot ‘Beste Carrièrewebsite van het Jaar’!

Achtergrond informatie

Unique bestaat sinds 1972. Omdat zij zicht vanaf de eerste dag hebben geconcentreerd op dienstverlening aan ondernemers, kennen zij de markt als geen ander. Unique kent het krachtenveld, de uitdagingen en de mogelijkheden en is meer dan alleen een uitzendbureau. Unique is de vooruitstrevende HR-partner voor ondernemend en werkend Nederland. 

De website van Unique was verouderd. Zowel visueel als functioneel moest een compleet nieuw ontwerp komen en wel binnen een halfjaar. Door een toename in het gebruik van smartphones en tablets was een responsive website een vereiste, zodat hij automatisch schaalt naar de afmeting van het beeldscherm. Ook ging de grote voorkeur naar het Sitefinity-cms. Dankzij eerdere goede ervaringen met UXP-IT (destijds onderdeel van SWAT), vroeg Unique ons voor het ontwikkelen van een moderne Sitefinity-website met uitgebreide zoekfunctionaliteiten die op ieder scherm optimaal zichtbaar zijn. 

Voor Unique.nl hebben wij, op basis van het toekomstbestendige design van redmatters, de front- en backend gerealiseerd. Nadat wij de HTML-templates hadden ontwikkeld, hebben wij deze naar Sitefinity widgets vertaald. Hierdoor kan de content-editor de componenten eenvoudig op de juiste plaats slepen.

Het meest complexe deel bevatte de koppeling met het vacaturesysteem. Om de vacature informatie op de website te kunnen weergeven, hebben wij een aantal widgets gebouwd die de benodigde informatie weergeven. 

Het mooie is dat de componenten op iedere willekeurige plek geplaatst kunnen worden en toch samen werken om de benodigde functionaliteit te verschaffen. Denk hierbij aan het vacature overzicht met onderbrekingen door andere content, bijvoorbeeld een advertentieblok.


Resultaat

De website van Unique heeft de internationale ‘Top 5 Website of the Quarter Award’ van Sitefinity in de wacht gesleept en werd meerdere malen door het Nederlandse publiek verkozen tot ‘Beste Carrièrewebsite van het Jaar’!

Bekijk de website op https://unique.nl