Op aanbeveling van Progress Nederland heeft Cuba Travel Network contact met ons gezocht. Zij waren op zoek naar iemand die hen kon begeleiden in het technisch verwoorden van de eisen vanuit de business en het assisteren bij de selectie van een ontwikkelpartij.

Achtergrond informatie

Elk jaar verwelkomt Cuba Travel Network (CTN) tienduizenden reizigers van over de hele wereld op Cuba. Zij hebben het doel om de reiziger Cuba echt te laten ervaren. Om er deel van uit te maken, in plaats van gewoon maar een bezoeker te zijn. Daarom werken zij hard om reizigers tijdens de gehele reserveringsprocedure en gedurende hun verblijf de opties, flexibiliteit en non-stop assistentie te bieden.

In 2016 heeft Cuba Travel Network, na een pittige pakketselectie, gekozen voor Sitefinity als CMS-pakket voor hun online platform. Met name de gebruiksvriendelijkheid en bewezen betrouwbaarheid heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om voor Sitefinity te kiezen

Als de eerste gecertificeerde Progress Sitefinity Developer in de Benelux en een van de eerste ontwikkelaars die de Advanced Sitefinity Training bij Progress heeft afgerond, is Pascal Rieder binnen UXP-IT de aangewezen persoon om technische consultancy te geven m.b.t. Sitefinity CMS.

Pascal is begonnen met het in kaart brengen van de wensen uit de business en, samen met de IT-afdeling vanuit Cuba, de inrichting van het huidige IT-landschap. 

Om een goede ontwikkel partner voor Cuba Travel Network te vinden, heeft Pascal de wensen vanuit de business vertaald naar een technische RFP en was hij aanwezig bij de partijselectie.

Training
Naderhand is UXP-IT gevraagd om de medewerkers van Cuba Travel Network een training over het gebruik van Sitefinity CMS te geven. De content editors kregen eerst een korte introductie over wat is Sitefinity en waarom is er vanuit de organisatie voor Sitefinity gekozen.

Na de korte introductie was het tijd voor wat verdiepende materie. Het beheren van pagina's en andere content types, het gebruik van rollen en rechten, dynamische modules en een aantal maatwerk onderdelen werden o.a. besproken.

Aansluitend aan de theorie was er voor de kandidaten een praktijkopdracht. Tijdens deze praktijkopdracht gingen de kandidaten in een tijdelijke omgeving aan de slag met het systeem. Zij werden gevraagd om een aantal handelingen uit de theorie in de praktijk te brengen.