De webshop van Dealplein was meteen na de lancering al een succes. Hierdoor ontstond al gauw de behoefte om het verwerken van de bestellingen in het boekhoudpakket en de advertenties op marktplaats en bol.com te automatiseren.

Achtergrond informatie

Dealplein is een sanitair winkel met 2 vestigingen waar een groot deel van het assortiment valt te bezichtigen; badmeubelen, douchecabines, inloopdouche/wanden, diverse toiletfonteinen, toiletten, kranen en douchepanelen. Dealplein is geen MEGA store maar een klein familiebedrijf waar persoonlijk contact en ouderwetse service het belangrijkste is. 

De webshop van Dealplein was meteen na de lancering al een succes. Hierdoor ontstond al gauw de behoeft om de bestellingen geautomatiseerd in te voeren in het door Dealplein gebruikte boekhoudpakket, e-boekhouden.

Om dit proces te automatiseren hebben wij een plugin voor NopCommerce gerealiseerd, welke de geplaatste bestellingen automatisch aanmeld via de API van e-boekhouden, om deze vervolgens te verwerken op de gewenste rekeningen.

Tevens was er de wens om het handmatig aanmaken van advertenties op marktplaats ook te automatiseren. Na een onderzoek over de mogelijkheden is ervoor gekozen om gebruik te maken van een 3e partij: Channable. Deze partij kan middels een feed producten importeren en aanbieden op diverse marketplaces, zoals Marktplaats en Bol.com Plaza.

Wij hebben een plugin voor NopCommerce ontwikkeld, welke op basis van aangegeven categorie├źn, de producten exporteert naar een XML feed. Doordat de feed overeenkomt met de opbouw die Channable hanteert, hoeft er binnen Channable zo min mogelijk te worden ingesteld.

Onlangs hebben wij een producten-import gemaakt, waarmee de producten (inclusief afbeeldingen) van 3 verschillende leveranciers geautomatiseerd in het systeem worden ingevoerd. 

GEBRUIKTE TECHNIEKEN

  • C# .NET
  • XML
  • NopCommerce
  • Koppeling met E-boekhouden
  • Custom feed generatie voor Channable feedmanager

De webwinkel is te vinden op https://dealplein.nl

UXP-IT heeft de website van Dealplein.nl naar volle tevredenheid gebouwd. Ook heeft UXP-IT ervoor gezorgd dat onze webshop aan Bol.com & Marktplaats is gekoppeld en dat wij artikelen snel in onze webwinkel kunnen laden.

Antal Fekete - Eigenaar Dealplein.nl

Voordelen van een applicatie gemaakt door UXP-IT

  • Wij denken als IT-partner graag met je mee over de mogelijkheden die passen bij jouw budget
  • De applicatie werkt gegarandeerd op laptops, tablets en mobiele telefoons
  • Maatregelen voor privacy & beveiliging zijn standaard inbegrepen
  • Altijd 3 maanden bug garantie na een oplevering
  • Aanpassingen zijn tijdens en na de oplevering mogelijk
Neem contact op